Catalog

18+

Ai peste 18 ani?

Nu Da

Castello este o marcă daneză de brânză albă și albastră cu mucegai, deținută de cooperativa suedezo-daneză Arla Foods. Gama este destul de largă, dar numai patru brânzeturi Castello sunt vândute în Rusia. Acestea sunt Danish Blue, Noble Blue, Camembert și Brie. Calitatea este destul de ridicată și stabilă, dar nivelul este mai scăzut decât cel al celor mai bune brânzeturi franceze.

Castello datează din 1893, când maestrul brânzar Rasmus Tholstrup a creat Castello white - o brânză cu o crustă albă cu mucegai (totuși, numele Castello a apărut probabil mai târziu). Sub conducerea fiului lui Rasmus, Henrik (Henrik Tholstrup), producția s-a extins, a fost achiziționată o fabrică suedeză de brânzeturi, iar la mijlocul secolului XX au fost achiziționate alte câteva fabrici daneze de brânzeturi. În 1962, Tholstrup Cheese producea 2.200 de brânzeturi pe zi, iar la începutul anilor '90 producția a crescut la 60.000 de brânzeturi pe zi.

Tholstrup Cheese a început să producă brânzeturi cu mucegai albastru abia în anii 1960, inițial sub marca Rosenborg, care a fost redenumită Castello-Rosenborg la începutul anilor 2000 și, ulterior, Castello.