
Fabrica "Buchetul Moldovei" este una dintre cărțile de vizită ale raionului Dubăsari și ale întregii republici.
Sub această marcă se produc astăzi peste 60 de tipuri de produse alcoolice, realizate după rețete originale: vermuturi aromate, vinuri de masă și spumante, tincturi, lichioruri, balsamuri și divinuri cu o vechime de la 3 la 8 ani. Compania produce, de asemenea, ceaiuri de plante sănătoase.
Toată producția funcționează exclusiv pe materii prime naturale: podgoriile legendarei întreprinderi se întind pe o suprafață de 500 de hectare.
Compania își urmărește istoria până la începutul anilor 1920, când a fost deschis un artel cooperativ pe locul unei distilerii care funcționa înainte de revoluție. În timpul războiului, aceasta a fost deteriorată în mod semnificativ, iar bunurile sale au fost jefuite. În 1946, distileria a fost efectiv reconstruită și, de atunci, și-a crescut rapid volumul de producție. În sezonul de vinificație din 1965, aici au fost prelucrate peste 40 de mii de tone de struguri, ceea ce a reprezentat un record pentru industria vinicolă din URSS. Marca comercială "Buchetul Moldovei" a devenit recognoscibilă în întreaga Uniune Sovietică, iar vinul cu această etichetă putea fi văzut practic în orice colț al acestei vaste țări.
Calitatea înaltă garantată a tuturor băuturilor și utilizarea în rețete doar a ingredientelor naturale aromatice picante și medicinale rămân principiul neschimbat al producției.
Produsele Vinăriei de Stat "Buket Moldavia" sunt exportate în Rusia (piața principală), Ucraina, Belarus, SUA, Israel, Țările Baltice.
La întreprindere se organizează excursii.