Catalog

18+

Ai peste 18 ani?

Nu Da

Cum să păstrați cafeaua: sfaturi și trucuri ale lui Jockey

 

Cafeaua prăjită este un produs delicat. Umiditatea ridicată, lumina și contactul cu oxigenul îi sunt dăunătoare și începe să își piardă gustul și aroma, motiv pentru care ambalarea este foarte importantă. Se știe că pierderea aromei cafelei se datorează interacțiunii particulelor de cafea cu oxigenul din aer, în timpul căreia are loc procesul de oxidare.

Pentru a evita acest lucru, pentru cafeaua măcinată se folosește vacuumarea, iar pentru cafeaua boabe se folosește o supapă. Dacă ambalajul de cafea nu este prevăzut cu o supapă, atunci, înainte de ambalare, cafeaua trebuie neapărat supusă procesului de degazare - adică „să stea pe loc” pentru a elibera dioxidul de carbon format în boabe în timpul procesului de prăjire (dacă acest lucru nu se face, pungile cu astfel de cafea se vor umfla și se vor sparge). Dar în timpul degazării, boabele de cafea intră inevitabil în contact cu aerul, iar gustul și aroma cafelei se deteriorează.

Supapa împiedică pătrunderea oxigenului în pungă, dar permite gazului dioxid de carbon produs după prăjire să iasă liber. Prin urmare, cafeaua nu are practic niciun contact cu aerul, astfel încât gustul și aroma se păstrează în cea mai bună măsură posibilă. Pentru a proteja cafeaua de lumină și umiditate, se utilizează materiale multistrat cu proprietăți de protecție ridicate.

Atunci când depozitați cafeaua la domiciliu, este important să rețineți că cafeaua absoarbe ușor mirosurile, astfel încât nu trebuie păstrată în apropierea produselor cu miros puternic. Cel mai bine este să păstrați cafeaua bine închisă într-un loc răcoros și întunecos.